30 Ağustos 2013 Cuma

Ysl touch eclat kapatıcı


Touch eclat, ysl'nin kült ürünlerinden biri, oldukça popüler..

Ben kalem seklindeki kapatıcıları pek sevmiyorum aslında ama nedense almadanda duramıyorum.Sevmeme nedenim, kapatmaması ve kurutması.Ancak, bunda böyle sorunlar yasamadım.Kapatıcılığı yüksek ürünler değiller tabiki ama bu formdaki ürünlere göre bi tık önde ysl benim için.

Esas islevi aydınlatma olan bu kalemlerin o görevi hakkıyla yerine getirdiklerini söylemem gerek.Ysl, doğal bir aydınlık veriyor beyazlık vermekten ziyade.Rengide sarı alt tonlu olduğundan olsa gerek, kapatıcılığıda aydınlatmasıda oldukça doğal.

Çizgi çizgi olmuyor, herhangi bir kapatıcının üzerine aydınlatma amaçlı sürünce ağırlık yapmıyor bütünlesiyor.Tek basınada kullanıma uygun olduğunu düsünüyorum.Özellikle benim gibi göz çevresi sorunlu olanlar kapatıcıyı hafif tutup üstüne bunu sürerek daha çok kapatıcılık elde edebilir.Yada benim henüz deneme fırsatımın olmadığı corrector denen morlukları nötrleyen ürünlerin üstünede kullanmak mantıklı olabilir.

Benim için su an olmazsa olmaz değil ama bir corrector edinirsem üstüne uygulayınca 
daha çok seveceğimi düsünüyorum.
Yalnız kalem seklindeki kapatıcı yada aydınlatıcılar içinde en iyilerden biri süphesiz..

29 Ağustos 2013 Perşembe

Ysl rouge volupte peach passion

13
Rouge volupte serisinin en can alıcı yanı değisik canlı renk tonları ve ambalajları!

Bunun gibi harika ara tonlar var seride.Pembenin, seftalinin kırmızının çarpıcı renkleri mevcut.

Yapı olarak çok asırı kremsi.Bu yüzden dikkatli sürülmezse kötü durabiliyor.Ya bi iki kat üstüste geçmek gerekiyor yada bir kez sürünce peçeteyle fazlayı almak gerekiyor düzgün durması için.En azından benim deneyimim öyle.Ben fazlasını alıyorum kullanınca.Aslında dudak fırçasıyla kullanımı daha uygun olabilir, yapısı çok yoğun çünkü dediğim gibi.

Dudaktada kremsi bi durusu var.Fazlasını alınca renk kalıyor ama o kremsilik bi nebze azalıyor ve mata yakın bi görüntü olusuyor.Dudakları kurutmuyor.

Yapısına çok bayılmasamda öyle güzel renkler varki seride almamak mümkün değil.
Pembe tonlarından bir iki tane edinmek istiyorum.
Ancak kendimi tutuyorum almamak için bi önceki postta yazdığım sebeplerden dolayı.

Bu arada buraya yazmak beni oyalıyor, iyi ki bu blogu açmısım.Belkide açtığımdan beridir ilk kez bu kadar çok yazıyorum, yazdıklarım kozmetikle ilgilide olsa biseyler yazmak birileriyle birseyler paylasmak iyi geliyor.Ruhu şad olsun, babam pek bi dalga geçerdi benimle..
Badana boyan bitmedi mi, yine mi onlarla oynuyorsun diye.:)
Burası bile bana onu hatırlatıyor..
Sizlerde iyi ki varsınız.Bir yerlerden beni okuyan duyan var en azından.
Tesekkür ederim..

Blog satısı..

Atamam dolayısıyla kısa bir süre sonra imkanların çok kısıtlı olduğu bir yere tasınacağım muhtemelen ve çok yerlesik bir hayatım olamayacak gibi maalesef.Çok fazla ürünüm var bildiğiniz gibi ve birçoğunu yanımda götüremeyeceğim bayağı bir süre.Bu yüzden ürünlerimden bir kısmını satısa çıkardım belki daha fazlada çıkarırım.Hemen satılmasını istediğimden fiyatları dahada indirdim.Hepsi piyasadaki yarı fiyatınında altından satısta.Toplu alımda dahada indirebilirim.
Tek sıkıntım tasınmadan elimden çıkarmak.


Sağda blog satısı etiketli bir gadget mevcut oraya
 tıklayarakta ulasabilirsiniz her zaman.

Tesekkür ederim..


Bobbi brown ruj nude beige

61
En sevdiğim rujlarımdan biri.Bobbi brown, nude renklerde kendini asmıs bir marka.

Renk çok çok doğal duruyor ve aynı zamanda oldukça asil.Bu ruju kullandığım makyajlarda makyajımın oldukça asil olduğunu düsünüyorum=)Duru gösteriyor.
Asırı solgun renksiz duran nude rujlardan değil.

Rengi kadar yapısınıda oldukça beğendim.Tok bi durusu var, mata yakın.
Buna rağmen kurutma veya kusurları belli etme gibi sorunlarla karsılasmadım.

Ancak renge göre değisiyor olabilir.Daha önce burada yazmıs olduğum pembe nude renkte olan rujun belki renginden belki yapı farklılığından dolayı kusurları belli etme ve kurutma problemleri oluyor.İkisinide çok sevmekle birlikte bu tabiki bende bi adım önde.

Bobbi browndan nude renkte baska rujlarda almak istiyorum.
Net duruslarını ve doğal tonlardaki renk çesitliliğini seviyorum..

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Ysl faux cils maskara


Ysl maskara benim önyargılarla aldığım bi üründü.Çok çabuk, hatta iki ayda kuruyor gibi yorumlar okumustum ancak dayanamayıp aldım yinede.Ve çok çok memnun kaldım.Aylarca kullandım, performansı çok iyi gerçekten.

Benim kirpiklerim çok zor değil, beni zorlamıyor yani.Çok gür uzun ayrık kirpiklerim yok tabiki ama maskaralarla pek uyumsuzluk yasamıyorum.Yinede tabi eh dedirten var iste bu dedirten var.Bu, iste bu dediğim kategoriden.

Kirpiklerimi uzattı, dolgunluk verdi, tel tel ayırmasada benim istediğim sekilde düzgünce ayırdı.Verdiği renk oldukça siyah.Yani, benim süper sonuç aldığım bi ürün oldu.

Ysl'den baska rimellerde denemeyi düsünüyorum, bunuda yine almayı düsünüyorum bi ara.

Benim kesinlikle tavsiye edebileceğim bi ürün.Ancak, rimel konusu biraz muallak.Kiminin sevdiğini kimi hiç sevmiyor vs.Deneyebiliyorsanız deneyin derim yada benim gibi sansa alın öyle:)

Nars ruj-Napoli


Napoli, bu kadar koyu değil aslında.
Bileğime sürünce çıkan renk aynen bu ancak dudakta biraz daha açık duruyor.
Rujun rengini çok beğeniyorum, çok doğal ve abartısız bir ton.

Narsın sheer yapıda rujlarından olmasına rağmen diğerlerine göre pigmentasyonu oldukça güçlü ve yapısı daha yoğun, hatta kremsi.Bu seriden elimde baska renklerde mevcut ve bu konuda en iyi rengin bu olduğunu söyleyebilirim.

Dudağı kurutmuyor, ağırlık yapmıyor, kusurları belli etmiyor.

Nars rujlar  benim için alınası kategoride kesinlikle.
Bu renkte yüzüme renk katsın çokta abartı durmasın derseniz tam size göre.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Shiseido sun protection likit fondöten

SP40

Simdiye kadar kullandığım fondötenlerden en iyisi belkide..

Ten rengime uyumu, durusu, kalıcılığı herseyi mükemmel.Sıcak günlere rağmen en ufak bi bozulma olmuyor makyajda.Ve bu kadar kalıcı, hiç değismeden duran baska bir fondöten daha görmedim diyebilirim.Suya dayanıklı, yaz için üretilmis bir ürün aslında.
Belkide ondan bu kadar dayanıklı..

Renk skalasında en açık renk buymus sanıyorum.Renk sarı alt tonlu ve açık.
Yine bembeyazlar için sorun olusturabilir nitelikte maalesef.

Yapısı gördüğünüz gibi oldukça sıvı ve ince.Yayması dağıtması oldukça kolay.Yüzle bütünlesiyor, maske gibi durmuyor.Cilde doğal bi ısıltı kazandırıyor.Kapatıcılığı bence orta, benim için iyi bile denebilir.Durusu oldukça net ve pürüzsüz.

Cildim normal ve yağlanma yada pullanma gibi sorunlar olusturmadı bende.Cilt tipine göre olabilecek durumlar olduğundan denemekte fayda var tabiki. 

Spf 30 günes koruması içeriyor.Yaz için güzel ancak daha öncede dediğim gibi altına günes koruyucumuzu her halükarda sürmeliyiz.

Benim kısa zamanda fondöten bitirmem çok nadirdir, bu likit yapıda olup hemen biten ilk fondötenim oldu sanırım.Özellikle makyajın dayanıksızlastığı yaz aylarında tercih edilesi bi ürün.Kesinlikle tavsiye ederim..

25 Ağustos 2013 Pazar

Bitirdiklerim#17


Bu defa bitirdiklerimin çoğu makyaj malzemesi gördüğünüz gibi=)
Bu tabloyu görmek mutlu ediyor tabi:)

Mac prep prime spf 50 makyaj bazı..Çok memnun kaldım severek kullandım, yine alırım ama simdi değil tabiki yeni ürünler denemeden beğensemde aynı üründe sabit kalma gibi bi özelliğim yok maalesef.Yazısı mevcut blogda.

Shiseido fondöten..Aldığımdan beridir neredeyse baska fondöten kullanmadım diyebilirim, çok memnun kaldım.Yazısı hazır, bugün yarın bloga eklerim.

Dior sculpt kapatıcı..Benim için orta karar bi üründü, severek kullandım ama bayılmadım.
Tekrar almam sanırım.Yazısı mevcut.

Mac well dressed allık..En sevdiğim allıklarımdan biriydi.Verdiği pembe ton harika.Tekrar tabiki alırım ama yine aynı sebepten dolayı simdi değil.Yazıdı blogda var.Bu bitirdiğim ikinci allık bu arada shiseido tester allığı saymazsak:)İlk bitirdiğim inglot idi..Oda pembeydi=)

Nars napoli ruj..Bitmesine üzüldüğüm bi ürün oldu.Çünkü, rujun basına gelenler yüzünden yeterince kullanamadım ve rengini çook beğeniyordum.Sevgili yeğenlerim ruju hasat etmislerdi saolsunlar.Fırçayla kullandım bir süre ancak.Dibini hala kazımadım, pek huyum değildir ama bu rujda belki denerim, hemen atmayı düsünmüyorum.Ayrılamıyorum:))

Ysl faux cils rimel..Bu rimeli almadan önce çabuk bitiyor seklinde çok yorum okudum.Ancak bana hiç öyle gelmedi, aylarca bunu kullandım.Biraz kurudu ama hala daha kullanılabilitesi var belkide ama sekiz ay oldu alalı.Daha fazla kullanmak ne kadar doğru olur bilemiyorum:)
Biraz daha kullanıp atarım belki, buda kıyamadıklarımdan:))
Ve yazısını yine unuttuğum bi ürün daha:(Bugün hepsini tamamlamaya çalısacağım.

Makyaj ürünü dısında tek bitirdiğimde nivea roll on oldu.Memnun kaldım, ter kokusunu önlüyor.Yalnız biraz akıskan yapıda, kuruması zaman alıyor.

23 Ağustos 2013 Cuma

Mac ccb pearl


Cream color base, mac'in çok amaçlı ürünlerinden.Farklı renkleri mevcut, bendeki pearl rengi.Sadece aydınlatma için kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Yapısı yumusak, pigmentasyonu gayet iyi.

Verdiği aydınlık çok hos.Simli değil sedefli görüntüde bi aydınlık veriyor.Ben bunu biraz nars albatross aydınlatıcıyada benzetiyorum.Sanki onun krem hali gibi..Albatross da biraz daha ısıltılar belirginken bunda daha yansımalı ve doğal.

Krem formda ürün olduğu için pudra üstüne kullanılamıyor tabi.Fondötenin üstüne elimle pıt pıt yapıp sonra dağıtarak kullanıyorum.Fırçalarla denedim ancak memnun kalmadım.Sert değil ve pigmentasyonuda iyi dedim evet ama fırçaya homojen gelecek kadarda değil sanırım:)

Pearl, rengi itibariyle kas altı göz pınarı gibi yerler içinde oldukça uygun.Ben yüzümde kullanıyorum özelliklede elmacık kemiklerinde.Diğer yerler için genelde far kullanıyorum, alıskanlık..Ancak, kesinlikle uygun olduğunu söyleyebilirim.

Krem yapıda olmasından sanıyorum, üstü hemen kir tutabiliyor.Dikkatli kullanmak gerekiyor.Ben ara ara peçeteyle üstünden geçiyorum, siliyorum.Öyle aman aman kıl tüy tutan ürünler gibi düsünmeyin ama tabi.Bu tarz ürünlerde böyle bi sorun olabiliyor ama bunda yok neyseki.

Yüzüm için krem formda ürünleri kullanmayı sevmiyorum aslında, nedense zahmetli geliyor kullanmak.Mesela birçok krem allık denememe rağmen hiçbirini kullanamadım ve elden çıkardım.Bunu bile basta bi süre kullanmadım.Yeni yeni kullanmaya basladım desem yalan olmaz=)Ama bunu çok sevdim ve allıklar kadar yaymada zorluğu yok.
Kesinlikle tavsiye ederim..


Dior addict ruj ve gloss paleti

                                                489-579-464-384
Rujların yapısından mıdır nedir bir türlü istediğim gibi görüntü yakalayamadım.
Sanırım ısığı yansıtma özellikleri var=)Oldukça parlıyorlar gün ısıgında bile.

Bu rujlar bi önceki alısverisimde gördüğünüz dior ruj gloss paletinden..
Fırçayla deneye deneye paleti perisan ettiğimden onun resmini eklemedim:)

Dior'dan hiç rujum yok.Bi ara serum de rouge serisinden bir ruj kullanmıstım onuda sattım sonra.
Diğer serileri denemedim bile.Su an farkına varıyorum=)

Bu rujlar addict serisinden.Su anda mevcut renkler midir bilemiyorum.
İçlerinde en beğendiğim renkler 464 ve 384 nolu olan sağdaki iki renk oldu.
Diğerleride gerçekten çok hos ve kullanıslı renkler.

Yapı olarak daha pigmentasyonlu ve daha az rahatsız edici olabilirdi.Dudağımda ağırlık olusturuyor sürünce.Nemlendiriciliği yüksek ve dudaktada parlak duruyorlar.


Paletteki bir diğer ürün glossları..Dior'dan bir tane addict ultra glossum var ve memnunum.
Bunlarda aynı seriden sanırım.

Görünüm ve durus açısından aynı evet.Pırıltılı ama içindeki simler rahatsız edici boyutta değil.Orta yoğunlukta yapıda, ne çok renksiz ne de çok kapatıcı..

Bendeki dior gloss hiç yapıskan değil.Ancak bunlar oldukça yapıskan.

Rujlardada glosslardada aynı sorunu yasadığımdan ve bendeki gloss öyle olmadığından bunu ürünlerin tester olmasına bağlıyorum.Burda favori rengim alttaki 151.
Rujların üstünde harika duruyor!

Tester olduklarından normal ürünle birebir örtüsür mü anlattıklarım bilmiyorum, testerlara güvenemiyorum.Ancak, renkleri göstermek adına bu yazıyı hazırlamak istedim..

22 Ağustos 2013 Perşembe

Dior forever fondöten

20 numara

Forever..Dior için artık klasiklesmis bir isim.

Forever fondöten, benim biraz önyargılarla aldığım bir fondötendi.Hakkında olumsuz yorumlar okumustum, renk değistiriyor kalıcı değil vs gibi.Ancak neyseki bu sorunların hiçbiriyle karsılasmadım.En sevdiğim fondötenlerim arasında yerini aldı.

Yapısı biraz yoğun, orta kıvamda diyebiliriz.Kullanımı rahat, yayama konusunda bi problem yok.

Kapatıcılığı bence iyi olan fondötenler arasında.

Kalıcılık konusundada bir sorun yasamadım.
Bendeki fondötenlerin çoğu hemen hemen aynı kalıcılıkta.

Renk değismesi olmadı, ki cildim bu konuda duyarlıdır.

Cildi kuru ve normal olanların daha çok seveceği bir fondöten bu sanırım.Yapısı hafif değil çünkü dediğim gibi.

Durusu tam mat olmasada mata yakın, glowy görünüm vermiyor.Ama mat gibide donuk durmuyor.

Bu arada forever fondötenin ve pudranın yapısı değisti sanırım.Bendeki eski versiyonu.
Ne kadar değismistir ne farkı vardır bilemiyorum.

20 Ağustos 2013 Salı

Alısveris#47


Eveet yeni ciciler aldım yine=)Nelermis bakalım?

Mac paletlerden ikisini geçen alısveris postumda görmüstünüz.Yalnız farların yerlerini değistirdiğimden hepsini koymak durumunda kaldım.Hem topluda görmüs oluruz dedim..

Yeni aldığım renkler; jest-shroom-carbon.

İlk palet; naked lunch-nylon-jest-shroom..Baz renkler, aydınlatıcı tonlar..
İkinci palet; woodwinked-patina-expensive pink-all that glitters..Orta tonlarda renkler..
Üçüncü palet; satin taupe-twinks-star violet-carbon..Gölgelemede kullanılabilecek tonlar..

Bu sekilde ayırdım renkleri.Onbesli palettense böyle ayrı ayrı kullanmayı daha çok seviyorum.Yer tutma ve görünüm açısındanda daha hos geliyor.Nasıl beğendiniz mi seçtiğim renkleri ve dizilimi?Öneriniz varsa alabilirim..

Bir diğer aldığım mac ise göz kalemi..Rengi, smolder.Siyah..

Diğer aldıklarım;

Smashbox photo finish hydrating primer..Makyaj bazı
Laura mercier secret camouflage..Kapatıcı
Shiseido luminizing color powder..Aydınlatıcı pudra
Benefit miss popularity aydınlatıcı
Shiseido shimmering rouge..OR405 
Burjuois 3d gloss..43
Rimmel kate moss rujlar..19 ve 112
Dior ruj ve gloss paleti

Bu arada artık drugstore diye tabir edilen markalardan çok güzel ürünler çıkıyor.Rimmel kate moss rujlarda bunlardan biri sanırım.Benim bildiğim birde loreal krem farlar, max factor rujlar, avon göz kalemleri ve maybelline rujlar var.Onlardanda mevcut elimde.Bunlar dısında uygun fiyatlı olup çok beğendiğiniz ürünler varsa önerilerinizi bekliyorum.

18 Ağustos 2013 Pazar

Yaz favorilerim..

Biliyorsunuz uzun zamandır favoriler yada son zamanlarda kullandıklarım seklinde yazılar yazamadım.Bunda, son zamanlarda fazla makyaj yapamam bi etkendi.Ancak, düsündümde sıcaklar basladıgından beridir nelere elim gitmis seklinde yazabilirim.
Bu yılki yaz favorilerim..Hadi baslayalım:)

Shiseido fondöten..Yaz için en uygun fondöten budur sanırım.Bu yaz kesfettim ve sıkılmazsam yazları edinmeyi düsündüğüm bi fondöten artık kendisi.Spf 30 koruması uva koruması olmaması açısından yaz için yeterli değil ama güzel.

Nars pudra..Sabitlemeden ziyade tek basına uygulamada sevdim ben bunu.Sanırım sabitleme için yapısı bana ağır geliyor fondötenin üstüne daha hafif ürünler kullanabiliyorum.Tek basına uygulayıncada yeterli kapatıcılık sağladı benim için.Sevdim.
Kapatıcılarımıda, diğer tüm ürünlerim gibi azalttım azaltıyorum.Bu ikiside bitmek üzere.
Mac prolongwearı, daha aydınlık görüntü istediğimde kullandım.Dior sculptı ise, daha doğal görünüm yakalamak için kullandım.Hatta daha çok evde kullandım diyebilirim, bu ara göz altlarım oldukça mor:(
Allık pek kullanmadım.Önceden allık fardan benim için öndeydi ancak su an aynı ikiside.Ben aynı anda hem allık hem far kullanmayı sevmiyorum sanırım.Çok boyanmıs gibi hissediyorum, bu yüzden birini tercih ediyorum genelde.Ve far sürünce süreceğim allık maksimum hafiflikte olmalı renk olarak.Bunun için en iyi tercih mac well dressed tabiki.Çok sevdiğim bi allık ve bitmek üzere:)Burberry peony ise bir baska sevdiğim pembe allığım.Yazın bronz, seftali daha çok kullanılır ama nedense elim gitmemis pek.
 Aydınlatıcı olarak mac ccb pearl bu yaz benimleydi.Fondöten üstüne unutup bunu uygulamadan önce pudra geçince kullanamıyordum haliyle.Yazın fondöteni pudrasızda kullandığımdan bunu sık sık kullandım.Diğer aydınlatıcımsa yine macden lightscaped.Bariz olmayan parıl parıl olmayan bi aydınlık veriyor, gayet hos.
Bu yaz far ala ala bi hal oldum:)Ve sıkta kullanır oldum.Mac naked lunch(sol üstte) en sık kullandığım renk oldu.Nars lhasa farda aynı sekilde.Çok detaylı far uygulamaları yapmadım.Genelde tek renk artı siyah kalem uyguladım.Far bazı olarak mac paint pot bare study kullandım.
Rimellerim ysl ve nars.Ysl faux cils ve nars volumizing maskaraları kullandım.Ysl, daha dramatik nars ise daha doğal sonuç veriyor.Kasım için nars portobello fara biraz ara verip yine mac browsete döndüm.Göz kalemim clinique idi ve bitti.


Rujlarda en büyük kesif benim için bobbi brown nude beige oldu.
Aldığımdan beridir neden sık sık kullanmamısım sasıyorum kendime.Çok çok güzel!
Sol bastan sırayla;
Nars dolce vita, bobbi brown 61 nude beige, shiseido OR405, guerlain 641 mango shine, 
guerlain 161 rose eternal ve dior addict gloss flash 756.

 Parfümde tercihim guerlain ve shiseido oldu.Guerlain linstant ve shiseido white heat edition.
Mis gibiler:)
 Peeling ve maskem clarins.Zaten uzun süre değismez bu ürünlerim benim..Çabuk bitiremiyorum.

 Cilt bakımında gündüz shiseido günes koruyucum ve göz kremim, gece ise shiseido günes sonrası kremimi kullandım nemlendirici niyetine.Oldukça sade gördüğünüz gibi:)
Yüz makyajımı temizlemek için nars yağı, göz makyajım için ise loreali kullanıyorum.Tonik olarakta loreal kullanıyorum su an.Gerçekten yazdığı gibi üç etkili:)
Vücut bakımında peelinglerim-nemlendiricilerim clinique ve lush.
Dudak peelingim lush, lipbalmım ise the body shop.

Saç bakımında ise, morfose argan yağı,gliss sprey ve elidor maske kullandım.

Biraz uzun bir yazı oldu sanırım ama umarım sıkılmamıssınızdır..

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Nars taj mahal allık


Rengi gözünüzü korkutmasın diye baslamak istiyorum:)Yüze uygulayıp dağıtınca o kadar hos duruyorki..Aydınlık hatta ciddi bi glowy durusu var diyebilirim.Üstüne sedefli gold renkte aydınlatıcı sürülmüs gibi duruyor.

Rengini kırmak sizin elinizde, kesinlikle çok kolay dağıtılabiliyor.Narsın bir diğer böyle korkutan allıklarından biri olan exhibit a bunun gibi değil mesela.Exhibit a, mat yapısından dolayı bunun kadar rahat dağıtılmıyor daha çok uğrastırıyor.

Hemen her tene gidecek bi ton diye düsünüyorum, çok açık tenli bile olsanız dağıttıkça seffaflasan ve yanık tenmis gibi duran görüntüsünü beğeneceksinizdir bana göre.

Pigmentasyonu hakkında konusmama gerek yok sanırım, tüm nars allıklar gibi iyi hatta hepsinden daha iyi=)Bence tek olumsuz tarafı ömür boyu bitmeyecek olması:)
Çünkü, fırçayı değdirmek bile yeterli.