24 Mart 2012 Cumartesi

Bioderma günes kremleri


Photoderm max
Photoderm spot

Baharın yaklasmasıyla yine herkes günes koruyucu arama telasına düsmüstür diye düsündüm=)Nitekim, istatistiklerimde la roche posay günes koruyucu yazıma tıklamalar arttı:)

Ben simdiye kadar bioderma dısında vichy,avon,sebamed,la roche posay ve clinique marka günes kremlerini denedim.Denediklerim içinde her yönden en iyisi bence bioderma!Sonra, clinique.

Biodermaları o kadar beğendim ki, bitince hiç macera arama git aynılarından al diyorum kendime ama bakalım durabilecek miyim yeni ürün denemeden:))

Koruyuculukları bence iyi.Bu iyi kısmına aslında ben birkaç tane var olan günes lekelerimin açık rengini koruyor mu yoksa koyulasıyor mu diye takip ederek karar veriyorum:))Çünkü, çok açık tenli olmamama rağmen hemen etkileniyorum günesten maalesef:(

Koruyuculukları iyi demek için ayrıca spf 50(uvb)+uva korumasının olması en önemli faktör.

Kıvamları farklı biraz.İkiside makyaj altı için süper.Hemen emiliyor, beyaz tabaka bırakmıyor.

Photoderm max losyonun yapısı daha likit kıvamda daha akıskan, photoderm spot ise daha kremsi ve kıvamlı bi yapıda.Zaten üzerlerindeki yazıya görede biri ultra fluide, diğeri creme=)

Max, daha parlak bi bitis sunuyor, spot daha mat.Spot kremi yağlı ciltler bence daha çok sever.Max, ise hassas-kuru ciltleri daha çok memnun eder.Benim cildim normal olduğundan her ikisininde yapısını aynı derecede seviyorum:)

Spot, lekelerede zamanla iyi geldiğini iddia ediyor.Uzun süredir kullanmadığımdan, kullansamda bunun için farklı ürünlerde kullandığımdan etkisini anlayamayabilirim.

Aralarındaki bir diğer farkta, miktarları.Max, 40 ml.Spot, 30 ml.Fiyatları hemen hemen aynıydı sanırım.

Günes koruyucu için biodermayı bence gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.Cilt tipinize göre, ikisinden birini veya baska bir çesidini edinebilirsiniz..

Birde, günes koruyucu kullanmanın yaza özgü olmadığını yaz kıs devamlı aksatmadan kullanmamız gerektiğini biliyoruz artık sanırım dimi.:)

13 yorum:

  1. tamda beklediğim yazı olmuş,güneş kremi ne alsam diye düşünürken karar vermemi kolaylaştırdın:)))

    YanıtlaSil
  2. ben sevemedim cnm biodermaın güneş koruyucusunu. bir srüyorum bütün yüzüm bembeyaz oluyor böyle bi tabakayla kaplamışsın gibi. yani yapısı pek hoşuma gitmedi...

    YanıtlaSil
  3. ben bugün avene aldım en hassas ciltler için olanından.Kortizon yüzünden aşırı hızlı bronzlaşıyorum:)dermatologlar avene tavsiye ediyor genelde ama bakalım..umarım iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. Şu yazından sonra ben de kesin kararımı verdim max alacağım.

    YanıtlaSil
  5. ben de tam güneş kremi arıyordum :) bioderma photoderm ar'da karar kıldım. Umarım bu da iyidir..
    sevgiler
    yelda
    http://yeldaninevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. buse, her yıl bu zamanlar bi telas oluyor herkeste günes kremi için zaten:)insallah memnun kalırsın cnm alcagından.

    aynadakikedi=)biodermanın hangi çesidiydi acaba?bisürü çesidi vardı ben baktıgımda.bu ikisini kim sürse olusturmaz beyaz tabaka benceya çok ince yapılılar emiliyorlar hemen zaten, farklı bi çesididir belkide senin dediğin.

    milena, avenede güzel evet denemistim bi kez gerçi bana biraz yağlı gelmisti cildim yaglıyken ama su an denesem ii olabilir.dermatologların tavsiye ettigi diye bisey yok yalnız, bu isin içinden biri olarak söylüyorum, dermatolog hangi markayla çalısıyorsa onu tavsiye ediyor.benim çevremdede avene kullananlar var memnunlar, insallah sende seversin=)

    dofa dofa, insallah memnun kalırsın cnm=)

    yelda, sende onu yaz bize alınca=)onuda bunları alırken merak etmistim, daha hassas ciltlere yönelik sanırım ar?

    YanıtlaSil
  7. canımsın ya iyiki yorumladın bu kremleri biodermayı denemek istiyordum çok yardımcı oldun:) öpüyorummmm :)

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi olmuş evet severek okudum ben de=) fakat anlamadım krem olanı mı karmalara tavsiye ediyorsun cnm..ben genelde likitler daha uyar diye biliyordum

    YanıtlaSil
  9. sevindim neslihancım:))tesekkürler cnm.

    elasel, evet cnm aynen öyle:)normalde dediğin gibi ama likit olanın yapısı daha yağlı.ters olmus biraz bu:))

    YanıtlaSil
  10. 40 spf olanı var bende lakin ok adar yogun ve koyu ki, ilk sürdüğümde yanlışlıkla elim gözüme çarptı ve günü ağlayarak kör bir şekilde geçirdim hiç unutmuyorum...cilde yedirmek çok zor oldu bende..tekrar deneeycegım..

    YanıtlaSil
  11. nilay, spf 40 olanı hiç denemedim.bunların yapısı hafif ama;)

    YanıtlaSil
  12. Bana yaglı ciltler icin max daha uygun olur gibi geldi, Cream yapılı koruyucular daha cok yaglandırıyor ben fluid ları tercih ediyorum genelde.

    YanıtlaSil
  13. siyahbaykus, normalde öyle evet.ama ikisinide uzun süreli kullanmıs biri olarak bu ürünlerde tam tersi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Normalde dediğin gibi krem olanlar daha çok yağlandırır ama bunda farklı;)

    YanıtlaSil