26 Ekim 2011 Çarşamba

Deneme postu:)





Evet, bu bir deneme postu:)

Ben makyaja başlarken şunu bunu kullanayım gibi başlamıyorum genelde.Dışarı çıkarken çizgimin dışına çıkmamaya gayret etsemde, evde durum farklı:)

Pazar günü evdeydim ve her zamanki gibi o an elimin gittiği ürünleri kullanmıştım.Makyajım bittiğinde, bi kullandığım ürünlere, bide makyajıma bakınca çok şaşırdım.Çünkü; düşünerek yapsam, tutupta exhibit a gibi bi allığı, böyle canlı bi farla kullanmazdım:))))

Renklerin zıtlığına rağmen olan bu uyumu farkedince, aklıma bloga neden yazmıyorum diye geldi.Nasıl yazabilirim diye düşündüm.Makyaj postu yapmam gerek bunun için:)E kendi resmimide koymuyorum.Günlük makyaj postu için illa yüzümde göstermeye gerek var mı diye düşündüm.Belki yoktur dedim ve bi cesaret böyle bi post hazırlamaya karar verdim:)

Cümlelerimdende anlayacağınız üzere, ben bu konuda baya bi düşündüm:))))))

Ve şimdi sizlerin öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum?Sorum, böyle bir başlık olsun mu?Aklımıza gelmeyecek veya cesaret etmeye çekindiğimiz renkleri kombinlemek için fikir vermek amacım.Arada bi günlük makyajımıda paylaşmış olurum.Birde hangi fırça hangi ürünü daha iyi uygular diye inceleyebiliriz.Mesela, her allığı aynı fırçayla uygulamıyorum, uygulayamıyorum.Ürün ve fırça mutlaka birbirine uyumlu olmalı:)Kendimce, birsürü neden saydım bide:))))Konu mankeni olmayacak yalnız:)Bu, kesin ve net.O yüzden, bu yöndeki yorumlara affınıza sığınarak kapalı olduğumu belirteyim=)Bence boşver, makyajı görmeden bunların anlamı yok diye yorumlarınızda belirtebilirsiniz.Yada başka bi fikriniz varsada alabilirim:)

Makyajımı anlatmada sıra;

Bugün ten makyajı yapmadım.Ender nadirdir bu durum:)Oda bu posta denk geldi:))

Allığım, nars exhibit a..Nars yachiyo fırçayla çok hafif uygulayabiliyorum bu allığı.Pek çok fırça denedim, en güzel sonucu bu fırçayla aldım.Hafif ve orantılı dağıtıyor rengi.Diğer fırçalarla uygulanamaz bi renk değil.Gözünüz korkmasın:)Çoğu kişi korkuyorda=)Ama benim en güzel sonucu aldığım fırça bu oldu.

Farım, estee lauder pure focus palette..En üstteki teal rengini ve en sağdaki füme rengi kullandım.Far pek sürmem normalde.Çok fazla ilgi alanıma girmiyor:)O yüzden anlatımımdan anlamakta pek zorlanmayacağınızı düşünüyorum:)Oldukça basit..
Füme rengi, paletteki aplikatörle göz kapağıma sürdüm.Ardından, aplikatörün ince ucuyla, dış köşeye teal rengi ile'V' çizdim.Sonrada, inglot 6ss fırçamla bi güzel dağıttım:)
Aplikatörün ince ucuyla alt kirpik dibinede teal renginden geçtim hafifçe.Alt kirpik dibine, avon teal rengi kalemi sürdüm ince hat şeklinde.
Üst kirpik dibine avon supershock jel eyelinerı uyguladım incecik.Avon supershock max rimel ile makyajı tamamladım.

Bu kadar renge can dayanmaz diye nude ruj sürdüm:)Yves rocher colours nature ruj 51 no vanilya beige.Farla harika bi uyum yakaladı bu renk:)Adı gibi bej alt tonlu bi nude.Bej ve teal tonların uyumunu bu makyajla keşfettim diyebilirim:)Mutlaka giyimimede bu kombini yansıtmalıyım=)

Pazar gününün postuydu bu aslında ama yayınlayamadım, anca bugün yayınlayabildim:(Eğer hemfikir olursak, arada bi günlük makyaj şeklinde sıcağı sıcağına paylaşabilirim?:))

16 yorum:

  1. face chart gibi bi kağıdın üstüne makyajını yapıp onun fotoğrafını ekleyebilirsin mesela :) böyle de kötü değil ama öyle olsa insanın gözünde canlandırıp ilham alması çok daha kolay olur gibime geliyor..

    YanıtlaSil
  2. :) o korkanlardan biri benim.O paletten bendede var.kullandıgımda cok hafif allık uyguluyorum o yuzden exhibit a da hafif olursa neden olmasın:)

    hala gozum var onda bilesin:):)

    YanıtlaSil
  3. canım süper bir fikir olmuş bence. denemelisin derim ben. mac deki gibi kağıt üzerinede olabilir ama ozaman ürünlerin yapısını anlayamayız. bence böylelikle yapılarınıda görmüş oluyoruz. bu arada aklıma hiç bu allığı böyle bir farla kullanmak gelmezdi:)

    YanıtlaSil
  4. What's Next, dediğin mantıklı aslında ama, öyle kartları nerden bulabilirim bilemiyorum.normal kağıda çiz desen çizemem, sıfırın altında bi resim yeteneğim var:)yani yüzüme yaptığım gibi kağıda yapamam sanırım.bide makyajlarım öyle çok ilham alınacak türden değil zaten:)yani dediğim gibi göz makyajı genelde yapmıyorum veya bu şekilde basit yapıyorum.Göz makyajı dışında öyle bakıp öğrenilecek birşeyde yok zaten düşününce makyajda:)Eminim sizler benden çok daha güzel makyajlar yapıyorsunuzdur=)Çok teşekkür ederim yorumun için cnm..

    makyajlıblog, sen merak etme cnm ben aldırcm sana bu allığı:)))Exhibita çok kolay yayılabilen ve hafifletilebilen bi allık hep söylediğim gibi=)Düşün bu farla bile beni palyaçoya çevirmedi yani:)))

    özgecim, beğenmene çok çok sevindim:)çok sık olmasada arada bi yaparım belki böyle.kağıt olayı zaten zor sanırım benim için.bide biliyosun makyajlarım sadedir genelde.öyle çizilmeye değer değil yani:))Allık ve far konusunda kesinlikle haklısın bu arada:)Benimde hiç aklıma gelmezdi=)Kırmızı alt tonun ve yeşil-mavinin zıtlığını kullanmıs oldum:))

    YanıtlaSil
  5. bu allıktan dörtdörtlükblogda bahsetmiş özge gerçekten gözüme güzel gelmeye başladı =)
    diğer renklerin de gayet hoş canım, sonuçta allığı hafif sürdükten sonra hiç de sırıtmamıştır eminim

    YanıtlaSil
  6. tatlım aynı sorunu bende yaşıyorum,makyajımı paylaşmak istiyorum ama nete resim eklemekten de çekiiyorum.Ben yakında makyajlarımı kesip koymayı düşünüyorum yada tek göz makyajımı çekmeyi düşünüyorum,istersen ayrı ayrı dudak flnda çekip konulabilir sende öyle yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler aynadakikedi:)bu ara narsa takmıssın sende sanırım zaten:)bu allığa öncelik verebilirsin bencede..

    busecim, ben kesip koymayı bile istemiyorum ama bakalım=)simdilik arada bir bu sekilde gösterebilirim belki:)teşekkürler cnm.

    YanıtlaSil
  8. bence kısmen foto olsun, sırf göz makyajı için sadece gözünü koyarsın mesala. üstüne de blogun linkini yapıştırınca sorun olmaz ;) face chart da olabilir ama çok iyi olmaz o da yani, gerçek foto gibi anlamlı olmaz :)

    YanıtlaSil
  9. pınarcm saol cnm fikrin için.pek becerebileceğimi sanmıyorum ama bakalım;)

    YanıtlaSil
  10. Canım bende Pınar'a katılıyorum...ama tabii göz, dudak fotolarını eklemek istemiyorsan bu şekilde de devam edebilirsin, maksat renklerin uyumunu görmek! Ama gözde ki duruşu kadar net yansıtmıyor, nacizane fikrim :(
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. makeupwithstyle, hiç yapmayadabilirim:)bi anlık hevesti işte.Çoğunluk resim olmadan olmaz diyor sanırım:)Böyle ekstrem, gözüme çarpan renk uyumlarını filan paylaşırım belki arada.

    YanıtlaSil
  12. bende cok seviyorum YR´nin coleurs nature rujlarini, zamaninda nerdeyse her rengi alip kullanmistim dibine kadar : D

    YanıtlaSil
  13. Fotoğraflarını buğulandırmayı dene ama illa içim rahat etmez diyosan parça parça koy bence belli olmaz.
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. viva,madambfashion teşekkürler yorumlar için=)

    YanıtlaSil
  15. Ben de Avon jel eyelinerla teal göz kalemini çok beğendim, eyelinerdan memnun olduğunu biliyorum (umarım doğru hatırlamışımdır) teal kalemden memnun musun? Rengine bayıldım da:)

    YanıtlaSil
  16. Kalemdende memnunum canım.Yazısı var onunda hatta:)

    YanıtlaSil