18 Ağustos 2013 Pazar

Yaz favorilerim..

Biliyorsunuz uzun zamandır favoriler yada son zamanlarda kullandıklarım seklinde yazılar yazamadım.Bunda, son zamanlarda fazla makyaj yapamam bi etkendi.Ancak, düsündümde sıcaklar basladıgından beridir nelere elim gitmis seklinde yazabilirim.
Bu yılki yaz favorilerim..Hadi baslayalım:)

Shiseido fondöten..Yaz için en uygun fondöten budur sanırım.Bu yaz kesfettim ve sıkılmazsam yazları edinmeyi düsündüğüm bi fondöten artık kendisi.Spf 30 koruması uva koruması olmaması açısından yaz için yeterli değil ama güzel.

Nars pudra..Sabitlemeden ziyade tek basına uygulamada sevdim ben bunu.Sanırım sabitleme için yapısı bana ağır geliyor fondötenin üstüne daha hafif ürünler kullanabiliyorum.Tek basına uygulayıncada yeterli kapatıcılık sağladı benim için.Sevdim.
Kapatıcılarımıda, diğer tüm ürünlerim gibi azalttım azaltıyorum.Bu ikiside bitmek üzere.
Mac prolongwearı, daha aydınlık görüntü istediğimde kullandım.Dior sculptı ise, daha doğal görünüm yakalamak için kullandım.Hatta daha çok evde kullandım diyebilirim, bu ara göz altlarım oldukça mor:(
Allık pek kullanmadım.Önceden allık fardan benim için öndeydi ancak su an aynı ikiside.Ben aynı anda hem allık hem far kullanmayı sevmiyorum sanırım.Çok boyanmıs gibi hissediyorum, bu yüzden birini tercih ediyorum genelde.Ve far sürünce süreceğim allık maksimum hafiflikte olmalı renk olarak.Bunun için en iyi tercih mac well dressed tabiki.Çok sevdiğim bi allık ve bitmek üzere:)Burberry peony ise bir baska sevdiğim pembe allığım.Yazın bronz, seftali daha çok kullanılır ama nedense elim gitmemis pek.
 Aydınlatıcı olarak mac ccb pearl bu yaz benimleydi.Fondöten üstüne unutup bunu uygulamadan önce pudra geçince kullanamıyordum haliyle.Yazın fondöteni pudrasızda kullandığımdan bunu sık sık kullandım.Diğer aydınlatıcımsa yine macden lightscaped.Bariz olmayan parıl parıl olmayan bi aydınlık veriyor, gayet hos.
Bu yaz far ala ala bi hal oldum:)Ve sıkta kullanır oldum.Mac naked lunch(sol üstte) en sık kullandığım renk oldu.Nars lhasa farda aynı sekilde.Çok detaylı far uygulamaları yapmadım.Genelde tek renk artı siyah kalem uyguladım.Far bazı olarak mac paint pot bare study kullandım.
Rimellerim ysl ve nars.Ysl faux cils ve nars volumizing maskaraları kullandım.Ysl, daha dramatik nars ise daha doğal sonuç veriyor.Kasım için nars portobello fara biraz ara verip yine mac browsete döndüm.Göz kalemim clinique idi ve bitti.


Rujlarda en büyük kesif benim için bobbi brown nude beige oldu.
Aldığımdan beridir neden sık sık kullanmamısım sasıyorum kendime.Çok çok güzel!
Sol bastan sırayla;
Nars dolce vita, bobbi brown 61 nude beige, shiseido OR405, guerlain 641 mango shine, 
guerlain 161 rose eternal ve dior addict gloss flash 756.

 Parfümde tercihim guerlain ve shiseido oldu.Guerlain linstant ve shiseido white heat edition.
Mis gibiler:)
 Peeling ve maskem clarins.Zaten uzun süre değismez bu ürünlerim benim..Çabuk bitiremiyorum.

 Cilt bakımında gündüz shiseido günes koruyucum ve göz kremim, gece ise shiseido günes sonrası kremimi kullandım nemlendirici niyetine.Oldukça sade gördüğünüz gibi:)
Yüz makyajımı temizlemek için nars yağı, göz makyajım için ise loreali kullanıyorum.Tonik olarakta loreal kullanıyorum su an.Gerçekten yazdığı gibi üç etkili:)
Vücut bakımında peelinglerim-nemlendiricilerim clinique ve lush.
Dudak peelingim lush, lipbalmım ise the body shop.

Saç bakımında ise, morfose argan yağı,gliss sprey ve elidor maske kullandım.

Biraz uzun bir yazı oldu sanırım ama umarım sıkılmamıssınızdır..

2 yorum:

  1. MAC ccb pearl ne oyle yaaa resmen bayiliyorum o urune alirim bi gun mutlaka.shiseido ZEN parfumu denedinizmi cok harika kokusu var basta anlasamasam da sonra ashik oldum. cekici bi parfum

    YanıtlaSil
  2. guzel e-zade, ccb pearl çok güzel gerçektende.zeni denedimde çok beğenmemistim diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil