18 Kasım 2010 Perşembe

Shiseido White Lucency



İlk yazıma kullandığım ilk cilt bakım setimle başlamak istedim.Bunlardan öncede ufak tefek denemelerim olmuştu ama set olarak ve düzenli şekilde kullandığım ilk cilt bakım ürünlerimdir kendileri.Öncelikle cildimden bahsedeyim; t bölgem çok yağlı özelliklede burnum,yanaklarım normal.Devamlı sivilcelerim çıkar küçük küçük,bi iki gün kalır giderler ama izleri kalır..Yani yüzüme baktığınızda çoğu zaman bişeyi yok gibi görünür ama sürekli bi sivilce problemim var aslında.Denediğim her türlü ilacın,cilt bakım ürünlerimin yorumlarını paylaşmaya çalışacam.Gelelim bu sete;




Shiseido white lucency brgihtening cleanser; bu ürün krem yapıda ve çok güzel köpüren bir temizleyici.Sivilce izlerime iyi geldimi bilemicem onu çünkü sürekli eskileri gittikçe yenileri ekleniyor yukardada bahsettiğim gibi.Ama siyah noktalarıma çook iyi gelmişti o zaman.Yalnız şunuda belirteyim,benim siyah noktalarım öyle inatçı değildir, zaman zaman oluşurlar bakımımı ihmal ettiysem özellikle, peeling yaparım geçer.Ama bu ürün peeling olmadanda geçiriyordu ve bunu kullandığım süre içinde siyah noktam oluşmadı bile.Şunuda söylemeden geçmim kuru ciltliler aman dikkat;yıkadıktan sonra yüzümün gerildiğini hissediyordum,ki benim cilt tipim malum..

Shiseido white lucency brightening toning lotion; öncelikle bi toniğe göre oldukça pahalı olduğunu söylemeliyim.Gerçi genel  olarak fiyatı pahalı biraz bu serinin ama temizleyici ve nemlendiriciye daha çok önem verdiğimden sanırım,toniğe verdiğim para gözüme geliyor biraz:)Bu toniğin yapısı çok yumuşak,cildi yatıştırıyor temizleyicinin verdiği gerginliği alıyor anında,temizliyorda aynı zamanda makyaj kalıntılarını,yani su gibide değil.

Shiseido white lucency perfect radiance protective day emulsion spf 15;
  Bu nemlendiricimiz pudralı ve likit kıvamda krem gibi değil.Çok güzel nem veriyor,cilt anında yumuşayıveriyor.Hafif parlak bi görüntü bırakıyor yüzünüzde ama öyle yağ gibi değil yani doğal ve hoş bi parlaklık.Çok uzun süre dayanıyor,koruyucuda içeriyor.Cilt gün içinde yağlanıyor mu peki?Evet malesef ama bunu engelleyen tek bi ürüne rastlamış değilim henüz.T bölgem çok yağlıdır demiştim zaten bunu göz önünde bulundurmak lazım tabi.

Sonuçta genel olarak memnun kaldım ben bu seriden.Uzun süre dayandı,kullandığım süre içinde hep cilt bakım ürünlerim soruldu iltifatlar aldım cildime ve parıl parıl dolaştım:)Toniğini bir daha almam,nedeni yukarda bahsettim gereksiz fiyat yüksekliği.Ama temizleyici ve nemlendiricisini alabilirim belki bi gün tekrar.Piyasada denemediğim ürün kalmadıktan sonra tabi:)

5 yorum:

  1. Teşekkürler itsbea bloğuma bıraktığın yorum için. Serumunu 2009 yılında 200 TL gibi bir rakama almıştım, mutlaka biraz yararı olmuştur ama gözle görülür bir değişme olmadı yüzümde. Fiyatına göre bence almaya değmez. Bu arada hediye çekilişim var biliyorsun linki...

    http://yeldaninevi.blogspot.com/2011/01/ben-de-hediye-vermek-istiyorum.html

    YanıtlaSil
  2. evet çok pahalı cidden..bana önerilen ve merak ettiğim serumda blogunda gördüğüm serum diildi aslında.tüpte benim dediğim, oda iki yıl kadar önce 194 liraydı:)şimdi değil ama ilerde bu seriyi tekrar alırsam serumunuda alırım belki herşeye rağmen, merak iste:))

    YanıtlaSil
  3. Shiseido'nun White Lugency serisini bende düşünüyor-dum.. ama gittim Estee Lauder ANR Serum ve Revitalising Supreme kremini aldım :D ama hala aklım bu seride..

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben internetten bu seriyi araştırırken tee eskiden bir bloga yaptığınız yorumdan yola çıkarak blogunuzu gezindim ettim bu ürünlerin yorumlarını okuyabilmek için buldum ve okudum yaşım 22 karma bir cildim var ama bu ara çok kurudu özellikle gözlerm bende de sürekli minik minik sivilceler çıkar buda lekelenmeye sebep oluyor birde cilt rengim soluk olduğu için almayı düşünüyorum genç bir cildim var ibuki serisini almıştım sanki yağ butonlarımda büyüme yaptı gibi sizce bu seri nasıl gelir bana bir de serumu var almayı düşünüdüğüm siz serumunu kullandınız mı acaba? teşekkürler çok başarılı bir blog :))

    YanıtlaSil
  5. feray erdal, tesekkür ederim:)lekelere birebir etkisi yok.ama cilt tonunu düzenleme konusunda basarılı ürünler.serumunu kullandım bana göre faydasız.temizleyici tonik nemlendirici üçlüsü çok daha etkin.

    YanıtlaSil