7 Ocak 2013 Pazartesi

#2012 Favorilerim#

Yılbası geldi, geliyor, indirimler filan derken 2013'ün ilk haftasını bitirdik bile...

2012 favorilerimi ancak yazabiliyorum ama her yıl yazıp bu yıl yazmasam olmazdı.
Üçüncü yıl favorileri yazım=)

Kullandıklarımın hepsi favorim gerçekten seçmek zor bu anlamda ama 2012'de neden daha önce kesfetmemisim, süper harika dediğim ürünleri buraya ekliyorum..Baslayalım:)


Makyaj bazları..Guerlain lor radiance ve mac prep prime spf 50..

Guerlainı ısıl ısıl aydınlık bi görünüm elde etmek istediğimde, mac ise mat ama sağlıklı görünüm ve günes koruması istediğim zaman tercihim.Her ikiside kalıcılığı arttırıyor.


Fondötenlerde seçimim biraz daha kapatıcı olanlardan yana oldu bu yıl sanırım..Aslında likit fondöten yılım değildi 2012, genelde compact ürünler kullandım diyebilirim.
Ama kullanıncada bunları kullandım çoğnulukla.

Guerlain lingerie de pau, clarins skin illusion, guerlain parure aqua..

Lingeri'nin yazısı mevcut, diğerlerinide en kısa zamanda yazmayı düsünüyorum.
Üçüde harika fondötenler, simdilik bunu bilin yeter:)

Bunu aralık ayında kesfetmeme rağmen bi ömür benle olması gerektiğine karar verdim daha ilk kullanımımda bile:)Fondöten seçiminde ciddi renk sıkıntısı yasıyorum ve bu mac face and body fondötenin white rengiyle bu sorunu astım.Yukarıda gördüğünüz güzelim fondötenleri neredeyse sevemez duruma gelmistim sırf renk sıkıntısı yüzünden.Artık bitti:)Çok mutluyum=)


Laura mercier renkli nemlendirici..

Sık kullandığımı söyleyemem ama gerçekten güzel bi renkli nemlendiriciymis, övüldüğü kadar var, listeye girmeyi hak ediyor:)Yazısı geleceklerden buda.


İkisini ayrı ayrı eklemek durumunda kaldım, nedeni chaneli bitirip atmıs olmam:)
Compact fondötenler..Dediğim gibi bu yıl elim bu ikisine o kadar çok gittiki, chanel bitti, mac ise bitmek üzere=)İkiside harika..Benzer yapıda dior nude gel fondötenide beğenirdim hatırlarsanız..Bu üç üründen sonrada bu yapıdaki compactları toz compactlara göre daha çok sevdiğimi anladım.Likitlerdende vazgeçemem ama bunların kullanımı büyük rahatlık..


Concealer; shiseido natural finish, mac prolongwear ve lancome effacernes..

Bu yıl kullandıklarım arasında en beğendiğim üç kapatıcı bunlar.Lancome bitti bile=)


Pudrada çesidim az bu yıl:)Genelde fondöten kullandığımdan fondöten üstüne mac msf geçtim sabitlemek için.Diğer sabitleyici toz pudralarımı çok az kullandım, belki daha iyi sabitliyorlar ama bana zahmetli geliyor kullanması açıkçası.Ve msf nin durusunu daha çok beğeniyorum.Bunun dısında pudrada yıllardır bir numaram olan diorlara gitti elim nadirde olsa  tabi ama görmekten bıkmıssınızdır diye resim eklemiyorum:))
Forever ve sculpting..


Aydınlatıcılar..Son yıllarda markalar bu konuda atağa geçti biliyorsunuz=)Farklı desenlerle, güzel sunumlarla daha çekici hale getirilen bu cicilere bende kayıtsız kalamadım tabi:)

Geçen yıl nars nico favorimmis ama bu yılın kazananı albatorss oldu.Nisan makyajımın bas kahramanıydı kendisi.Ondan sonra çok daha fazla kullanmaya basladım:)Bir diğer kahramanı ise guerlain sun in the city..Ve puzzle sekliyle olsun, nico gibi simsiz ısıltısız ama sağlıklı doğal bi parlaklık verisiyle olsun gönlümü fetheden markalardan biride clarins..



Ve allıklar..:)

Nars; enchanted, luster ve sex apple elimin en çok gittikleri oldu sanırım onca nars allığımın içinde.Enchancted krem allık, pek kalıcı değil gibi ama rengi çook güzel..Luster ise bu yılın kesfi benim için:)Sex apple, verdiği hafif renk nedeniyle her zaman gönlümde:)

Mac; bir diğer kesfim margin..Margin dısında peachykeenide çok kullandım..

Guerlain, en en sevdiğim allıklardan biri.Rengi, durusu, yapısı herseyiyle muhtesem.Keske  bu seri kaldırılmasaydı:(Renk, 04

Ysl allıklarda bu yılki kesiflerimden.Minikler ama güzeller:))Bu renk 03.


Konturleme benim pek anladığım ve uyguladığım bi islem değil ama  son zamanlarda daha çok yaptım ve bu yıl dahada çok yapacağım.Makyaja fark kattığı kesin.
Bu is için elimdeki tek ürün nars zen allık.Simdilik yetiyor:)

 
Farlar..

Ysl paletler bu yılki far kesiflerimden:)Yakın zamanda bide mavilisi benim oldu biliyorsunuz.Clinique paleti aldığım günden beridir o kadar çok kullandımki..Özellikle üçüncü renge bayılıyorum gerçekten.Bu yıl en çok nars far aldım belkide ama çok sık kullanmadım beğendiğim halde nedense.İkili olanları pek kullanmadım yani, teklilerdense en beğendiklerim himalayas ve lola lola oldu.Bunlar dısında son aldığım shiseido fara bayıldım ama henüz iki kez kullanabildiğim için listeye eklmedim ama sanırım 2013 yılının favorisi shiseido farlar olacak.


Rimel ve eyelinerlar..

Nisan makyajımda kullandığım guerlain g noir rimel, budur diyip anında aldığım rimeldir:)
Bütün yıl elimden düsürmediğim bir diğer rimel ise lancome hypnose star.

Eyelinerda guerlain kesinlikle bir numara.Çok beğenilen lancome artlinerıda kullanmıs biri olarak söylüyorum bunu.Kullanması gerçekten zor ama sürünce sormayan yok.Bi eyeliner alt tarafı nesi sorulurki demeyin, deneyin görün:))

Alttaki ufaklık ise, clinique.Minicik bi fırçası var, ulasılamayan bölgeler için özel üretilmis.


Far bazı..Mac paintpot bare study..Urban decay primer potion bazı sevmez oldum bunu bulunca:)Yapısı yumusak, verdiği ısıltı, farı tutması herseyi mükemmel.


Mac brow set..Kas için baska alternatifim olmadığı için sevdim belkide:)Doğal duruyor, ince yapıda güzel dolduruyor ama renk sanki biraz daha siyahımsı olsa benim için daha iyi olurmus.


Rujlarda listem sade sayılır:)Bu yıl oldukça ruj aldım aslında ama genelde elim hep aynılarına gidiyormus sanırım bunu farkettim=)

Mac ravishing, mac kinda sexy, nars barbarella, nars napoli..

Barbarella en sevdiğim renk.Halinden belli oluyor dimi zaten:)
Keske satin yapıda olup biraz daha kalıcı olsaymıs ama:(


Bunlarda drugstore markalardan beğendiklerim, daha doğrusu elimdeki drugsotre ürünler diyebilirim.Bunlar dısında sadece aynı rujlardan baska renklerde var elimde bikaç tane.Beğendiğim bazı bloglar böyle bi ayrıma gitmis, beğendim bende eklemek istedim bu sekilde.Drugstore pek kullanmıyorum bildiğiniz gibi ama tek tükte olsa beğenip kullandığım ürünleri var, hatta artık daha çok kesfetmeye çalısacağım bunları..Ama riske atmamak adına en beğenilen ürünleri denerim sanırım yinede.Çünkü beğenmeyince kullanamıyorum, gözden çıkarmam daha kolay oluyoyor diğerlerine göre:)Fotodaki en büyük eksiklik loreal infaillable farlar.Kesinlikle çok çok iyiler.

Diğerleri..Maybelline 162 feel pink, deborah 07, yves rocher 05 no ruj.Avon supershock göz kalemi.Bu mor rengi, siyahı favorim zaten bitirdim bi tane, yine denk gelirsem alırım.Ve alix avien terracotta pudra, yine çok beğendiğim bi ürün oldu.

2012 makyaj favorilerim bu sekildeydi:)Cilt,vücut, saç bakımında favori ürünüm yok maalesef, umuyorum bu yıl olur.Parfümde bu yıl en çok givenchy absolutely irresitible parfümü sevdim, bitirdim.

Hazırlamasıda okumasıda zor bir yazı oldu sanırım:)Ama değdiğini düsünüyorum=)

16 yorum:

  1. Ellerine saglik zevkle okudum cok guzel bir yazi olmuss:))

    YanıtlaSil
  2. canım çok güzeller <3
    mac kinda sexy ekstra bir kuru duruyor mu ya da kurutuyor mu? benim merak ettiğim rujlardan biri, şu foto dolayısıyla http://s1117.beta.photobucket.com/user/supervaidosa/media/batomKindasexy.jpg.html

    bide kaş rimeli olarak bobbi brown'ı tavsiye ederim, koyu kahvesi de mevcut. :)

    YanıtlaSil
  3. kozmetik deneyimleri, çok tesekkür ederim:)

    pınarcım tesekkürler cnm.kinda sexy, kesinlikle kurutmuyor çok güzel yapısı.ama mesela matte serisinden please me rujum kurutuyor.renge göre değisiyor sanırım macte maalesef:(renk likteki gibi ama durusu daha mat bence dudakta.flastan parlamıstır belki resimde.tavsiye için çok tesekkürler, bobbi brownada bakmalıyım bi o zaman.

    YanıtlaSil
  4. guerlain ışıltılı bazını çok merak ediyorum canım sezon ürünü değildi dimi?

    YanıtlaSil
  5. yok cnm sezon ürünü değil, her zaman var.sendeki meteor gibi ısıltı veriyor ama bunda hiç sim yok.bundaki serinletme, yatıstırma ve sabitleme özelliği daha fazla bide bence.fiyatı biraz pahalı ama:(nisan makyajımda almıstım bunuda çok beğenince=)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ürünler seçmişsin yine canım hepsi süperler:) bazıları alınacaklar listesine eklendi bile:*

    YanıtlaSil
  7. aynen ben de zevkle okudum. kozmetik ürünü bitirebilmen ne güzel ya, çok özendim sana :))

    YanıtlaSil
  8. yelda, tesekkürler cnm en kısa zamanda alman dileğimle.:)

    akmayan göz kalemi, tesekkür ederim=)bende çabuk bitiremem ama bu yıl daha çok bitirmeye veriyorum kendimi, sende basarırsın umarım=)

    YanıtlaSil
  9. Zevkle okudum baştan sona çok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık :)Guerlain eyelinerı merak ettim bakacağım ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil
  10. hey itbeauty forumdan buldum seni, yazılarını çok sevdim. bundan sonra takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. micelle, tesekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  12. guzelliknehri, tesekkürler=)guerlaina bakmalısın evet:)

    YanıtlaSil
  13. Seçimlerin çok güzel, harikasın=) guerlain eyelinerı çok merak ettim şimdi=) lor yazan makyaj bazının samplesini vermişlerdi kullanıyorum 2-3 gündür güzel bazmış;) o minik clinique alt kirpiklerde çok iyi duruyor kesin denemelisin..aynı setten almıştık sanırım dimi şu pembe çantalı olandan çıktı far seti de aynı..hepsini de güzel günlerde sür cnm öptümm=)

    YanıtlaSil
  14. elasel, guerlain eyeliner çok kalıcı ve canlı duruyor simsiz olmasına rağmen.lor baz güzel gerçektende.clinique rimeli kullanıyorum cnm evet oldukça basarılı dediğin gibi aynı setten.tesekkürler cnm=)

    YanıtlaSil
  15. Clarins in aydınlatıcısı ne kadar orjinal öyle,acaba nasıl duruyor:)
    Ürünlerinin hepsi çok güzelve kaliteleri gerçekten,rujların tonları da çok güzel
    Ben okurken sıkılmadım bilakis çok güzel olmuş
    Ellerineee sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. pearl fairy, orjinal evet:)çok güzel duruyor, yakın zamanda resimlerini çekmeliyim=)çok tesekkür ederim..

    YanıtlaSil